1
Q01: How to add XFS to Linux?
    Ans: In recent version of Linux (Redhat, CentOS, etc), XFS is not included in the kernel anymore, but you can always add it as a module. Run "yum install
      kmod-xfs xfsdump xfsprogs", and after these packages installed, you can run mkfs.xfs to format and mount the partition as XFS.

Q02: Does Windows XP 32 bit support more than 2TB partition?
    Ans: No. Windows XP X86 is using MBR which cannot recognizes any partition larger than 2TB. However, Windows XP X64 and Windows 2003 server
      support GPT, which can support up to 256TB. But, since Windows XP 32 bit cannot recognizes GPT partition, so any GPT volume is "protected" and cannot be read / write in Windows 32 bit.

Q03: I have a Tekram 3U 16-bay SATA sub-system, there is one problem when the raid volume is larger than 2TB, I cannot run parted and mount it in Linux, how to solve the problem?
    Ans: The is one default setting's problem in the 3U raid controller, follow these steps to solve it:
      - Enter password "0000" in the LCD panel.
      - When creating the raid, in the option > 2TB, there are three Options: No, For Windows, and LBA 64
      - Choose LBA 64
      - In the menu, choose "U320 SCSI Target Configuration",
      - In "Two TB CDB Sel." by default is "12 Bytes CDB", Must change it to "16 Bytes CDB."
      That's it. When connect to the Linux system, and run parted again, it will show all the TBs.

Q04: How to install Debian 3.1 Sarge with Areca Raid controller?
    Ans: Areca does not provide any drivers for Debian 3.1, howerver, as their website mentioned: One of our customer create Debian installation ISO images, it

Q05: How to format and mount more than 2TB filesystem in Linux?
    Ans: First of all you cannot use fdisk to create the partition table, because fdisk supports msdos disk label only, you need to use parted to create the
      partition table. Assume this is the second volume, /dev/sdb. Follow these steps: parted /dev/sdb mklabel gpt p (Press p and it shows the range of the volume, ex: from 0 to 4198881) mkpart primary ext3 0 4198881 q (Press q to quit, parted automatically saves it to you) mkfs.ext3 /dev/sdb1 mount /dev/sdb1 /mnt

Q06: How to format and mount more than 2 TB system in FreeBSD?
    Ans: Assume the more than 2TB volume is in the second raid controller, the /dev/da1, follow these steps:
      gpt create -f /dev/da1
      gpt show /dev/da1
      gpt add /dev/da1
      newfs /dev/da1p1
      mount /dev/da1p1 /mnt

Q07: My system has build-in ATI ES1000 VGA, and Fedora Core 5 is installed successfully, but the X is not working.?
    Ans: After installation of Fedora Core 5, boot into the text mode, (run level 3) and vi /etc/X11/xorg.conf, and commenting out "Load "dri".

Q08: Incorrect CPU Speed. My system is dual AMD 2.2 Ghz, but after install FC4 or CentOS x86_64, it shows my cpu speed is 1000 Mhz.?
    Ans: Once AMD PowerNow is enabled, the driver for powernow-k8 is loaded, and then you can set the cpu frequency. Type "cpufreq-info", it tells you that the
      cpu range is from 1000MHZ to 2.2 GHZ (min to max), and the cpufreq governor is userspace, which use the minimum cpu speed. You need to change the governor to performance in order to get the maximum cpu speed. Type "cpufreq-set -c 0 -g performance" to set it for cpu 0, and type "cpufreq-set -c 1 -g performance" to set it for the second cpu. But next time you reboot the system, this setting will gone, so you need to add these two commands to /etc/rc.local. You can enter CMOS, Advanced, AMD PowerNow configuration, and disable the PowerNow feature. but these messages will appear in dmesg: powernow-k8: MP systems not supported by PSB BIOS structure.

Q09: I want to install CentOS to my system, however, I can only install the 32 bit version, the 64 bit version causes kernel panics, I tried 4.0 and 4.2, still the same problem. My system is using Supermicro H8DCE MB, two AMD OSA 244 CPUs, 8 GB RAM and 8 WD 250 GB HDs.?
    Ans: To solve ths problem, you need to enter CMOS, under Boot/OS Installation, enable "64 bit Linux 2.6.9", save and exit.

Q10: I have 2 3Ware controllers in my computer. After I install 3dm2, it shows these messages in the Alarms, "Primary DCB read error" in some of the Hard Disks.?
    Ans: The Hard disks are fine, the problem is that all the Hard disks are spined up during boot up at the same time. To solve this problem, visit:
1